Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Dark Souls 3

Το Dark Souls 3 ανήκει στην κατηγορία των RPG, Hardcore και Third Person. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Bandai Namco Entrerntainmend, From Software και προγραμματιστής η From Software. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 12 Απριλίου 2016 για Ps4, Microsoft Windows και XBox One. Κατάλληλο από 16+ με Single Player και Multiplayer Mode.



Sinlge Player-Multiplayer:
Iiiiiiiiiit's DARK SOULS TIIIIIIME!!! ---> NOPE
Ααααχ από που να ξεκινήσω...το Dark Souls 3 συνδέει όλα τα προηγούμενα Souls μέσα σε ένα παιχνίδι, το οποίο έχει θετικά αλλά και τα αρνητικά του. Εάν δεν έχεις δει τα προηγούμενα εδώ είναι το 1ο. 2ο και 3ο. (Συνιστώ να τα δεις εάν δεν τα ξέρεις για να έχεις μια καλύτερη εικόνα για ότι τα πω στην συνέχεια).
Έφεραν πίσω το Mana Bar το οποίο το χρησιμοποιείς για κάθε είδους μαγεία Miracle, Sorcery, Dark Magic και Pyromancy. Κάτι καινούργιο που έβαλαν είναι τα Weapon Skill που είναι πολύ χρήσιμα, κάθε όπλο έχει το δικό του Weapon Skill που διαφέρουν από απλές κινήσεις έως και μαγεία. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς το Weapon Skill, ανάλογα με το όπλο σου αφαιρείται και ένα ποσό Mana. Υπάρχουν δηλαδή 2 ειδών ασπίδες, αυτές που υποστηρίζουν το Parry και τώρα αυτές που υποστηρίζουν το Weapon Skill. Το Ashen Eastus Flask είναι ένα νέο στοιχείο, λειτουργεί όπως το Eastus Flask απλά σου γεμίζει το Mana, μπορείς να διαλέξεις εντός ενός ορίου πόσα Eastus και πόσα Ashen Eastus Flasks θες. Για παράδειγμα ένας Mage Based Type Player θα διαλέξει μια αναλογία του 5/10 όπου 5 Eastus (Life) και 10 Ashen Eastus (Mana). Έχει λίγο καλύτερα Animations σε γενικό επίπεδο και κάνει το παιχνίδι να φαίνεται πιο φυσικό. Τα Covenants είναι 8 συνολικά και το θετικό είναι πλέον δεν χρειάζεται να κάνεις back tracking για να αλλάξεις Covenant μπορείς να αλλάξεις το σύμβολο σου εύκολα από το Menu. Στην αρχή είπα ότι συνδέει όλα τα Souls Games σε ένα, ας το αναλύσω λίγο καλύτερα.
Θετικά:
1) Νοσταλγία, δεν θα κάνω Spoil...παίξε, και δες.
2) Όποιος έπαιξε τα προηγούμενα δεν θα δυσκολευτεί στο παίξιμο, αφού ήδη γνωρίζει τα Controls και το Concept.
3) Τα κοινά, γνωστά στοιχεία δίνουν μια σιγουριά για τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου.
Αρνητικά:
1) Δίνει μια αίσθηση έλλειψης φαντασίας και δημιουργικότητας της εταιρίας.
2) Την πρώτη φορά, ίσως και δεύτερη θα σου αρέσει πολύ, όμως μετά θα το βαρεθείς κάπως. Δεν είναι κάτι απόλυτο αυτό, είναι ανάλογα τον άνθρωπο.
3) Το ίσως πιο σημαντικό. Λείπει η ατμόσφαιρα....σε όλα τα Souls Games ένιωθες παντού μια ατμόσφαιρα, στο Ds3 προσωπικά δεν το ένιωσα αυτό...κάθε πίστα φαινόταν κάπως το ίδιο, απλά μια πίστα με εχθρούς, δεν ένιωσα ποτέ ότι το παιχνίδι με "τραβάει" μέσα, με κάνει να αγχώνομαι, να φοβάμαι για το τι μπορεί να ακολουθεί. Ναι θα έλεγα πως από όψης ατμόσφαιρας ήταν βαρετό.
4) Δεν είναι δικός του τίτλος. Βασίζεται στην επιτυχία και τις ιδέες των προηγούμενων παιχνιδιών.

Η δυσκολία με απογοήτευσε. Ξέρω ξέρω δεν θα σε τρομάξει αυτό αλλά είναι δύσκολο, αρκετά δύσκολο, μην με καταλάβεις λάθος αυτό χαρακτηρίζει τα Souls Παιχνίδια και είναι και ωραίο, αλλά είναι δύσκολο με την έννοια της αδικίας. Οι εχθροί, ειδικά τα Boss φαίνεται λες και έχουν ατελείωτο Stamina και με το πρώτο Hit που θα δεχτείς θα ακολουθήσουν άλλα 20 χωρίς σταματημό. Το Tracking των επιθέσεων των αντιπάλων είναι εξίσου γελοίο....αυτή η αίσθηση της αδικίας είναι αυτό που σε κάνει να χάνεις την χαρά στο ίδιο το παιχνίδι. Μπορεί να βλέπεις κάπου να λέει Poise (Poise είναι η ικανότητα σου να δέχεσαι χτυπήματα χωρίς να "πέφτεις" πίσω ή να διακόπτεται η δική σου επίθεση) αλλά μην το πιστεύεις....δεν υπάρχει Poise. Μπορεί να φοράς Havel Armor και πάλι ένα απλό Hand Axe Attack θα σε κάνει Stag, δεν ξέρω αν το κάνουν Glitch, το εύχομαι. Μπορείς βέβαια να παίξεις με άλλους παίκτες και να "ξεχνάς" την αδικία της δυσκολίας.

Το PVP (Invaders) δεν έχει αλλάξει καθόλου, δυστυχώς σε σχεδόν κάθε αντιμετώπιση μου με Invaders (και όταν έκανα εγώ Invade) είχε αρκετό Lag τις περισσότερες φορές.

DLC: Ashes of Ariandel
Βγήκε το πρώτο DLC (Downloadable Content) από τα συνολικά 2 που θα έχει το DS3. Είναι ισχυρά εμπνευσμένο από Vikings, χιονισμένο τοπίο, λύκοι και βέβαια Viking Enemies. Είναι πανέμορφο σαν Area ειδικά άμα φοράς το Drang Armor δίνει μια ειδική νότα στην ατμόσφαιρα (δικιά μου γνώμη). Σχετικά μικρή πίστα όμως και ένα Boss Fight. Ααααα.....Boss Fight....πολλοί παίκτες ισχυρίζονται ότι ο Nameless King  είναι το πιο δύσκολο Boss στο παιχνίδι, αλλά εγώ λέω ότι είναι (προς το παρόν) το Boss του DLC, Sister Friede. Έχει 3 στάδια, στο πρώτο την πολεμάς μόνη της, δικό μου Tip: την κάνεις εύκολα stag με dual-handed weapons και της κόβεις την φόρα. Στο 2ο έχει βοήθεια απο τον Father Ariandel ο οποίος λειτουργεί πιο πολύ ως Tank και έχουν ένα κοινό Health Bar. Στο 3ο στάδιο απλά πεθαίνεις....εννοώ μπορείς βέβαια να προσπαθήσεις να νικήσεις (χαχαχα) άλλα ας μην λέμε ψέματα, θα πεθάνεις, πολλές φορές...Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο Boss Fight άλλα αν τα καταφέρεις και πάρεις το Soul της μπορείς να κάνεις ένα απο τα καλύτερα όπλα στο παιχνίδι. 

Έχει βγει και Trailer από 2ο και τελευταίο τους DLC The Ringed City, Release Date 28 March , όποτε θες ρίξε μια ματιά.

Graphics:
HD Video Output 480p, 720p, 1080p, 1080i. Εννοείται πως συγκριτικά με τα άλλα Dark Souls έχει τα καλύτερα γραφικά. Τρέχει με σχετικά σταθερά 30FPS και τυχόν πτώσεις γίνονται σπάνια αξιοπρόσεχτες.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Core i5-2500 3,3 GHz
  • AMD CPU (Processor): APU A8-3780K Quad-Core
  • Nvidia CPU: GeForce GTX 750 Ti
  • AMD CPU: Radeon R7 360X
  • VRAM: 2GB
  • RAM: 8GB
  • OS: Win 7 64
  • DirectX: DX 11
  • HDD Space: 20 GB

Δύσκολο να πιστέψω πως τελείωσαν την σειρά Dark Souls, για όσους δεν το γνώριζαν το DS3 είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. ΠΡΟΣΕΧΕ πως είπα της ΣΕΙΡΑΣ αυτό σημαίνει πως θα σταματήσουν να βγάζουν παιχνίδια με την ιστορία και τα μοναδικά Elements του Dark Souls, δηλαδή μπορεί να βγάλουν Demons Souls 2, όπως παράδειγμα με το Bloodborne, ίδιο Concept απλά άλλο Story Background. Είμαι προσωπικά απογοητευμένος από το DS3 ως τέλος της σειράς. Ήταν ένα παιχνίδι που στηριζόταν κυρίως στην επιτυχία των προηγουμένων Souls, ήταν μια ανάμιξη των προκάτοχων του και δεν στάθηκε στα δικά του πόδια όπως θα ήθελα εγώ και πολλοί άλλοι παίκτες σαν εμένα. Η κριτική μου δεν είναι αρνητικής φύσεως, ούτε λέω πως δεν είναι ωραίο παιχνίδι και σαφώς δεν λέω να μην το παίξεις, Παίξε το και διαμόρφωσε μια δική σου γνώμη ίσως εσένα σου αρέσουν όλα αυτά που δεν άρεσαν εμένα. Είχαμε ωραίες εμπειρίες με τα Dark Souls, μας έφεραν σε έναν εντελώς νέο κόσμο απαιτητικό και δύσκολο ταυτόχρονα όμως βραβεύσιμο. Ας δούμε πως θα τα πάνε με το Bloodborne και ότι νέο παιχνίδι δούμε στο μέλλον από αυτήν την εταιρία. Με αυτά τα τελευταία λόγια Goodbye!


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου