Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Doom (4)


Το Doom ανήκει στην κατηγορία των First-Person Shooter. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Bethesda Softworks και προγραμματιστής η id Software. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 13 Μαΐου 2016 για Ps4, Microsoft Windows και XBox One. Κατάλληλο από 18+ με Single Player και Multiplayer Mode.



Single Player:
Πρόκειται για ένα πάρα πολύ βίαιο παιχνίδι! Ο τονισμός εδώ βρίσκεται ιδιαίτερα στο ΒΙΑΙΟ. Αρχικά τσέκαρε εδώ για να πάρεις μια μικρή ιδέα πόσο βία εμπεριέχει, το έκανες? Καλό ε? Δες το άλλη μια και φαντάσου ότι αυτός την πέφτει στην κοπέλα που σου αρέσει, καλά να πάθει ε? Ας μιλήσουμε όμως για το παιχνίδι τώρα. Ήταν το 1ο παιχνίδι που έπαιξα στο Ps4 ενός φίλου μου και ήμασταν μια παρέα από 3 αγόρια, και οι 3 μας χαζέψαμε μόλις ξεκινήσαμε να παίζουμε. Εννοείται πως για τέτοιο παιχνίδι φροντίζεις για σωστό σκοτεινό φωτισμό και αρκετό ήχο. Το παιχνίδι δεν περιμένει πολύ να σε πετάξει μέσα σε αιματερή δράση καθώς με το που ξυπνάς αμέσως σκοτώνεις τον 1ο σου εχθρό και παίρνεις και το 1ο σου όπλο. Το παιχνίδι δεν λέει πολλά από ιστορία αλλά το ξεχνάς γρήγορα αυτό. Σκοτώνεις δαίμονες που χάρις της Olivia Pierce ήρθαν στον Άρη και πίστεψε με...γουστάρεις να σκοτώνεις δαίμονες! Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι η λέξη σκοτώνεις είναι τόσο αθώα...κομματιάζεις, σκίζεις στα δύο, εξαφανίζεις...ναι ακούγεται καλύτερα έτσι. Μαζί με το 1ο σου όπλο παίρνεις και την πανοπλία σου η οποία είναι φανταστική, ωραία σχεδιασμένη, άγρια και σου δίνει απάνθρωπες δυνάμεις.
Menu.
Αυτό εδώ είναι το Menu σου όπου μπορείς να αναβαθμίσεις τον πανοπλία σου και τα όπλα και γενικά να κοιτάς τι έχεις να κάνεις και τον χάρτη σου για να μην χάνεσαι. Για να αναβαθμίσεις την πανοπλία πρέπει να βρίσκεις κάθε Elite Guard σε κάθε πίστα για να πάρεις πόντους αναβάθμισης (1 για κάθε Elite Guard). Όπως βλέπεις έχεις Health, Armor και Ammo τα οποία αναβαθμίζονται μόνο με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, εμένα μου αρέσει να το αποκαλώ " Το μάτι του Sauron" στο παιχνίδι όμως το λένε Argent Cell. Πες το όπως θες εσύ....

(Sorry for the bad quality)
Έχεις συνολικά 8 όπλα για να εξαφανίζεις τους εχθρούς σου, τα οποία τα βρίσκεις όλα καθώς προχωράς στο παιχνίδι και αν τυχόν χάσεις ένα θα τα βρεις και σε επόμενες πίστες. Το Chainsaw και το BFG-9000 είναι ας τα πούμε " Special Weapons" και γι αυτό δεν είναι μέσα στο Menu που βλέπεις. Κάθε όπλο (εκτός τα Special Weapons) έχει 2 πιθανά attachments τα οποία να παίρνεις μόνο αν βρεις τα Drones σε κάθε πίστα που έχει, αξίζει να ψάξεις γι αυτά! Έχεις και 3 τύπου Granades αλλά προσωπικά δεν τα δίναμε τόση σημασία. Πέρα από αυτά έχει και Collectibles που είναι μικρά κουκλάκια που μαζεύεις και κάθε πίστα έχει δικά της Challanges για επιπλέον πόντους αναβάθμισης όπλων. Έχεις και τα Runes που βρίσκονται στις πίστες και είναι κάτι σαν Buff, ακουμπώντας ένα Rune πρέπει να καταφέρεις μια Challange η οποία διαφέρει αναλόγως το επίπεδο.

Enemies:

Έχει περίπου 10 κατηγορίες εχθρών ο καθένας απαιτητικός με τον δικό του τρόπο. Παρόλο που έχεις φοβερή πανοπλία και όπλα μην υποτιμάς ποτέ την δύναμη τους γιατί πάντα θα προσπαθούν να σε στριμώξουν.

Το καλό όμως είναι ότι έχεις τα Glory Kills...gl-l-looooorious! Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος είναι ο εχθρός σου, μπορείς να το κάνεις σε όλους! Τα βήματα είναι απλά: βαράς με το όπλο σου μέχρι να δεις τον αντίπαλο να παίρνει ένα μπλε χρώμα που όσο πιο κοντά πας τελικά γίνεται πορτοκαλί και μετά με ένα ελαφρό χάιδεμα του R3 γίνεται αυτό, aaah....so nice....αλλά κάθε νόμισα έχει 2 όψεις....τι εννοώ? Αν δεν προσέχεις ίσως γίνει αυτό, οοο ναι αυτό είναι το δικό σου χέρι οπότε πρόσεχε. Κλείνοντας από το Single Player να πω πως όταν το τερματίσεις ξεκλειδώνεις το Snapmap που είναι κάτι σαν Mini Modes για να περνάς τον χρόνο σου.

Multiplayer: 
Δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο να το δοκιμάσουμε και καθώς η Sony χρεώνει πλέον το Online Gaming αναγκάζοντας σε να αγοράζεις κάρτες, για όσους εσάς όμως έχετε χρόνο το Doom σας παρέχει ένα διήμερο Test Trial για να πάρετε μια γεύση και του Online. Τα Modes είναι:

  • Το κλασσικό Deathmatch (4 παίκτες)
  • Team Arena 
  • Domination
  • Warpath
  • Freeze Tag


Graphics:
Που να ξεκινήσω? Το σύστημα γραφικών λειτουργεί με το νέο σχεδιασμένο id Tech 6 το οποίο εξασφαλίζει κατά όλη την διάρκεια του παιχνιδιού σταθερά (με ίσως πολύ μικρές πτώσεις απόδοσης) 60 Fps (Frames per Second) στην χειρότερη όμως θα πέσει στα 56 Fps αλλά δεν το καταλαβαίνεις καν. Οι πίστες είναι τεράστιες και σχεδιάστηκαν με πολύ αγάπη στην λεπτομέρεια και η φαντασία σε υψηλά επίπεδα. Αξίζει μετά από μια μάχη απλά να παρατηρείς την πίστα και να δεις πόσο κόπος και αγάπη μπήκε σε κάθε πίστα, τα ωραία πτώματα καρφωμένα στον τοίχο...αίμα να στάζει από κρανία.....οι πεντάλφες με τα κεριά στο πάτωμα...αααχ...χριστιανισμός...

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Core i5-2400 3.1 GHz
  • AMD CPU (Processor): FX- 8320
  • Nvidia CPU: GeForce GTX 670
  • AMD CPU: Radeon HD 7870
  • RAM: 8 GB
  • OS: Win 7 64
  • DirectX: DX 11
  • HDD Space: 55 GB

Μπορώ να πω ότι σαν Fan των Brutal Hardcore Games, εγώ και η παρέα μου ήμασταν 100% ικανοποιημένοι από αυτό το παιχνίδι. Δεν είχαμε καθόλου παράπονα πέρα από τον άχρηστο φίλο μας που απλά πέθαινε και βαρούσε το πάτωμα, αυτά πονάνε στα μάτια ενός έμπειρου Gamer....τα γραφικά φοβερά, οι πίστες πολύ ωραίες, τα όπλα τεράστια και καταστροφικά, αίμα πολύ και δαίμονες για εχθρούς, τι άλλο ψάχνει ένας Hardcore Gamer? Ότι έχασε στο Story το παιχνίδι το κάλυψε σε βια. Και όποιος πει ότι δεν είναι ωραίο παιχνίδι....take this!


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου