Σελίδες

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Dead Island: Riptide


Το Dead Island Riptide ανήκει στην κατηγορία των First-Person Shooter, Co-Op, Survival Horror και Action-Role Playing. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Deep Silver και προγραμματιστής η Techland. Βγήκε στην ευρωπαϊκή αγορά στις 26 Απριλίου 2013 για Ps3, Xbox 360 και Microsoft Windows. Κατάλληλο από 18+ με Single Player και Multiplayer Mode.



Single Player:
Έχουμε και λέμε. Η ιστορία εξηγείται ως εξής: Zombies, Zombies, more Zombies, Zombies everywhere. Όπως κατάλαβες μάλλον το παιχνίδι έχει Zombie, πρόκειται για ένα πείραμα από κάποιους επιστήμονες για να δημιουργήσουν ένα "τέλειο όπλο πολέμου" το οποίο όμως δεν μπορούν να περιορίσουν στον βαθμό διάδοσής του.
Έχεις 5 χαρακτήρες από τους οποίους μπορείς να επιλέξεις έναν, κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικές ικανότητες και Bonus που βρίσκονται στην περιγραφή του πριν τον διαλέξεις. Το παιχνίδι βασίζεται στο Leveling Up System οπότε καλό είναι να σκοτώνεις τα πάντα και να μην παραλείπεις εχθρούς γιατί χάνεις XP. Το παιχνίδι είναι βασισμένο σε Quests. Τα Side Quests είναι πολύ χρήσιμα στην εξερεύνηση του χάρτη και έχουν καλή πληρωμή, προσφέρουν αρκετά XP ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας και μερικές φορές παίρνεις και καλά όπλα. Έχεις και την κατηγορία Team που είναι επίσης Side quests και τα ολοκληρώνεις καθώς προχωράς στο παιχνίδι γενικά. Έχεις και την δυνατότητα του Trade με την κάθε μορφή της, δηλαδή αγόρασμα, πούλημα. Σε όλο τον χάρτη σκορπισμένα σε συγκεκριμένα σημεία έχει αμάξια και καραβάκια που μπορείς να οδηγήσεις.

Εδώ έχουμε το Skill Tree. Στα δεξιά βλέπεις πάντα την περιγραφή του κάθε Skill, όλα τα Skill ξεχωριστά έχουν 3 επίπεδα εκτός από μερικά λίγα που έχουν μόνο το στάδιο ξεκλειδώματος. Για να πάρεις ένα Available Upgrade πρέπει, λογικά, να ανεβάσεις το Level σου. Βλέπεις 3 μεγάλες κατηγορίες Fury, Combat και Survival. Fury είναι για το Rage σου (Rage γεμίζεις χτυπώντας εχθρούς και σκοτώνοντας τους όταν τέρμα πάνω αριστερά γεμίσει ένα μικρό κόκκινο κυκλάκι πατάς πατημένο το Ο και απλά άσε τον θυμό σου!), Combat που σου δίνει πιο δυνατές επιθέσεις, να μην χαλάνε-φθείρονται τα όπλα σου και πάει λέγοντας, Survival είναι κάτι πιο γενικό, αντίσταση σε φωτιά, να μην χάνεις πολύ Stamina όταν τρέχεις ή πηδάς, μειωμένο κόστος για Upgrade από όπλα κτλ. Κάθε φορά που πεθαίνεις αυτομάτως δίνεις ένα ποσό το οποίο ανάλογα με το συνολικό σου χρήμα μπορεί να είναι από 100$ έως και 3000$+.

Αυτό είναι το Inventory σου. Κατά το παιχνίδι με το R2 το ανοίγεις και με τα Analog (R3) διαλέγεις το όπλο που θες, θέσεις ξεκλειδώνεις καθώς ανεβαίνεις Level. DPS (damage per strike) είναι η ζημιά που προκαλείς με κάθε χτύπημα, Force η δύναμη που καθοδηγεί αν το Zombie και πόσο θα πεταχτεί πίσω και Durability το οποίο κατεβαίνει με κάθε χτύπημα. Επίσης πατώντας το L1 πατημένο και αν είσαι σε σωστή απόσταση μπορείς να πετάξεις το όπλο σου πάνω στα Zombie και να κάνεις πολύ ζημιά, εγώ είχα 2 Katana και έκοβα αλύπητα χέρια πόδια κεφάλια, με 2 το πολύ 3 χτυπήματα πέθαιναν σχεδόν όλα τα Zombie και με ένα πέταμα του σπαθιού αμέσως κάτω. Πέρα από αυτά τα "σταθερά" όπλα που είναι πιστόλια, αυτόματα, ρόπαλα, σπαθιά, τσεκούρια κτλ. έχεις και Throwable που είναι διαφόρων είδους χειροβομβίδες και μαχαιράκια. Χρήσιμο για μεγάλες ομάδες Zombie ή αν θες να απομονώσεις κάποια Zombie από την ομάδα για πιο εύκολο παιχνίδι.

Τα Zombie ως Zombie διαφέρουν σε κατηγορίες και τύπο. Από την μια είναι τα απλά που έρχονται πάνω σου με μέτρια ταχύτητα, μετά άλλα τρέχουν πολύ γρήγορα, άλλα είναι πολύ αργά αλλά δυνατά (καλή τακτική εδώ πχ τα μαχαιράκια) και άλλα απλά είναι ο ίδιος ο θάνατος με το πιο άσχημο σαπισμένο του πρόσωπο. Στο Pause Menu τέρμα κάτω είναι το DR. KESSLER'S CASEBOOK που κάθε φορά που συναντάς έναν νέο τύπο Zombie καταγράφεται εκεί και σου λέει δυνάμεις και αδυναμίες, σε μερικά λέει Weak Points: none αλλά κάθε κατηγορία έχει μια αδυναμία, βρες την! Μικρή βοήθεια: Η φωτιά πιάνει σχεδόν πάντα πολύ καλά. Για τέτοια Zombie καλό είναι να έχεις μαχαιράκια με Poison γιατί από ένα σημείο και μετά αφού γίνουν Poisoned σταματάνε για να ξεράσουν το δηλητήριο και σου δίνετε η δυνατότητα να πας να χτυπήσεις, καλύτερα να έχεις όπλο με ηλεκτρισμό που μετά από μερικά χτυπήματα σοκάρει το τέρας και μπορείς να συνεχίσεις το Hit Streak σου χωρίς διακοπή.

Τέλος μπορείς να αναβαθμίσεις τα όπλα σου σε ένα ειδικό Workbench κάνοντας τα πολύ πιο δυνατά και προσθέτοντας ένα άλλο στοιχείο σε αυτά, Μπορείς στο ρόπαλο να βάλεις αγκάθια, σε ένα κοντάρι να έχει φωτιά, σε σπαθί ηλεκτρισμό, γενικά ότι επιτρέπεται σε κάθε όπλο. Για να ξεκλειδώσεις όμως αυτές τις αλλαγές πρέπει να βρίσκεις Blueprints που είναι συνήθως σε όλο τον χάρτη.

Multiplayer:
Το Multiplayer είναι απλά ένα feature για να βοηθήσει τον παίκτη να ολοκληρώσει το παιχνίδι, είναι απλά το Story με άλλους παίκτες που σε βοηθάνε δεν αλλάζει τίποτα πέρα από το πλέον έχεις παρέα, μπορείς να κάνεις Trade και με τον παίκτη και οι εχθροί γίνονται πιο δυνατοί.

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p , 1080i). Έχει έντονα χρώματα και ότι αφορά τις λεπτομέρειες εδώ και εκεί θα μπορούσαν να είναι λίγο καλύτερες.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Core 2 Duo E6700 2.66 GHz
  • AMD CPU (Processor): Athlon II X 2 4400e
  • Nvidia CPU: GeForce 8600 GT 512 MB GDDR3
  • AMD CPU: Radeon HD 2600 XT
  • RAM: 1 MB
  • OS: Win Xp 32 
  • DirectX: DX 9
  • HDD Space: 7 GB

Γενικά είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, σε μια εποχή όπου κάθε παιχνίδι μοιάζει με ένα Resident Evil το Dead Island διαφέρει ότι αφορά την ατμόσφαιρα. Το συναίσθημα να κόβεις το κεφάλι από ένα Zombie ενώ γυρνάς αμέσως χωρίς καν να το έχεις δει πριν ή να τρέχει πάνω σου και με μια κίνηση αριστερά ή δεξιά να του κόβεις το κεφάλι και να πέφτει νεκρό είναι απλά τέλειο! Μπορώ να το προτείνω πολύ σε άτομα που τους αρέσει να σκοτώνουν Zombie και RPG Games.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου