Σελίδες

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Far Cry 4

Το Far Cry 4 ανήκει στην κατηγορία των First-Person Shooter, Co-Op και Action Adventure. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Ubisoft και προγραμματιστής η Ubisoft Montreal. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 18 Νοεμβρίου 2014 για Ps3, Ps4, XBox One, Xbox 360 και Microsoft Windows. Κατάλληλο από 18+ με Single Player και Multiplayer Mode.



Single Player-Co-Op:
Κλασσικά όλα ξεκινάνε με δράση και την απαγωγή σου από έναν ψυχάκια. Δραπετεύεις πολύ επαγγελματικά από το σημείο που σε κρατούσαν χάρις βέβαια την βοήθεια μιας ομάδας που ονομάζετε Golden Path. Δυστυχώς αφήνεις έναν πολύ καλό σου φίλο πίσω τον οποίο τον βασανίζουν για να μάθουν ότι μπορούν γι'αυτήν την οργάνωση. Χωρίς κάθε ίχνος από ανησυχία για τον φίλο σου συνεχίζεις την αποστολή σου. Κανονικά ήθελες απλά να σκορπίσεις τις στάχτες της μητέρας σου σε ένα βουνό, αλλά όλα έρχονται αλλιώς. Το παιχνίδι δεν αργεί να σε βάλει εν δράση και αμέσως με την δραπέτευση σου ξεκινάς διάφορες αποστολές. Έχει πάρα πολλά Side Quests και αρκετά Main Quests που σου προσφέρουν μια μεγάλη εναλλακτική απασχόληση. Έχει κυνήγι, να ανακαλύπτεις περιοχές με θησαυρούς, ειδικές αποστολές (όπως η καταστροφή από μάσκες σκορπισμένες σε όλο τον χάρτη), κατάκτηση περιοχών και διάφορα άλλα. Ο χάρτης είναι τεράστιος με αρκετά δάση, πόλεις και επίσης λίμνες στις οποίες μπορείς να κολυμπήσεις, βουνά και σπηλιές. Έχεις μερικά Fast Travel σε συγκεκριμένες περιοχές δυστυχώς, και όχι σε όλο τον χάρτη οπότε θα ταξιδεύεις λίγο. Ως μέσα μεταφοράς έχεις αμάξια, γουρούνες, μικρά ελικοτπεράκια, καραβάκια κλπ. τα οποία όλα τρέχουν αρκετά μπορώ να πω, μην φανταστείς κάνα Need For Speed όμως. Α! Μπορείς και να καβαλήσεις ελέφαντες...οοο ναι...ελέφαντες! Ελευθερώνοντας κάποια Outpost σε όλο τον χάρτη ανοίγεις νέες περιοχές για Fast Teavel όπως και νέες αποστολές. Στο Co-Op παίζεις μαζί με άλλο παίκτη είτε κάνεις εσύ το Lobby είτε εισέλθεις εσύ σε ένα φιλοξενούμενο παιχνίδι. Κατά την διάρκεια του Co-Op κάποιες αποστολές κλειδώνονται και άλλες ανοίγουν, κυρίως είναι πιο πολύ για να μαζεύεις λεφτά, Xp, υλικά και να γελάς λίγο με τις χαζομάρες του άλλου παίκτη ίσως και να βρίζεις λίγο για τις βλακείες που κάνει και σε μπλοκάρει ή σκοτώνεσαι.

Το Hunting είναι πιο πολύ ελεύθερο, όπως βλέπεις στον χάρτη έχει κάποια ζώα, αυτό δείχνει σε κάθε περιοχή πιο ζώο συναντάς. Κάθε φορά που σκοτώνεις ή βρίσκεις πεθαμένο ένα ζώο μπορείς να κάνεις Skin, δηλαδή να το γδάρεις και να πάρεις τα υλικά που σου δίνει. Για το κυνήγι το καλύτερο όπλο είναι το Bow γιατί σου δίνει Clean Kill και είναι καλύτερο για το Skin. Έχει και Loot Animation. Για ψάρια εγώ πετάω χειροβομβίδα μέσα...γενικά κάτι εκρικτικό...αλλά εγώ είμαι άλλο. Όλα αυτά τα κάνεις για το Crafting που με τα δέρματα ζωών μπορείς να κατασκευάσεις Equipment που αυξάνει το Inventory σου. Δεν χρειάζεσαι ειδικό χώρο γι αυτό.

Τα Skills έχουν 2 κατηγορίες το Tiger και Elephant. Tiger είναι πιο πολύ για επίθεση και Elephant για άμυνα. Κάθε Skill απαιτεί και μερικά Skill Points που παίρνεις με κάθε Level Up. Μπορείς να κουβαλάς έως και τέσσερα όπλα μαζί, από μια τεράστια συλλογή όπλων και χάρις το Costomize να τα προσαρμόσεις και λίγο, εννοείται πως έχεις και Grenades.

Multiplayer:
Αρχικά έχει 4 Modes: Outpost, Demon Mask, Propaganda και Overrun.

  • Outpost: Είναι Capture Mode, οι ρόλοι εναλλάσσονται, δηλαδή στον 1ο γύρο είσαι εσύ επίθεση και πρέπει να κρατάς το Outpost για όσο μπορείς ή να φτάσεις 100% κατοχής. Στον δεύτερο γύρο είσαι εσύ άμυνα και πρέπει να αποτρέψεις τον εχθρό να κρατήσει το Outpost. Στο τέλος συγκρίνεται το ποσοστό κατοχής και η ομάδα με το μεγαλύτερο νικάει. Πχ. κάνεις στον 1ο γύρο 23% κατοχή και η άλλη ομάδα στον 2ο κάνει 30%, άρα έχασες.
  • Demon Mask: Κάτι σαν Capture The Flag, πάλι με 2 Rounds με εναλλασσόμενες ομάδες το Objective είναι το ίδιο. Μια μάσκα σε μια περιοχή που πρέπει να βρεις εντός των ορίων της (περιοχής) και να την πας στο Temple σου για να ποντάρεις, το σκορ όμως εδώ από τον 1ο γύρο μεταφέρεται και στον 2ο. Αν στον πρώτο κάνεις 2 Capture συνεχίζεις με τα 2 και δεν πας πίσω στο 0.
  • Propaganda: Search and Destroy Mode. 3 περιοχές που πρέπει σε συγκεκριμένο σημείο να βάλεις βόμβα και να τα ανατινάξεις και τα 3 για να νικήσεις τον γύρο για εσένα. Πάλι με εναλλασσόμενους ρόλους επίθεσης-άμυνας. 
  • Overrun: Πάλι Catpure Mode. Έχεις περιοχές που πρέπει να κρατάς μαρκαρισμένες με όρια όπου εντός των ορίων ξεκινάει η κατοχή, αν φτάσεις το απαιτούμενο ποσό κατοχής "κλείνει" η περιοχή αυτή και ανοίγει δίπλα μια άλλη, στόχος είναι το 100%. Κάθε ομάδα πολεμάει για την κατοχή σε κάθε γύρο, όσο πιο πολλά μέλη έχεις μέσα στην περιοχή σου, τόσο πιο γρήγοροι οι πόντοι που παίρνεις. 


Με κάθε Level Up παίρνεις και ένα Coin που με αυτά μπορείς να αγοράσεις νέο εξοπλισμό ή να προσθέσεις κάτι στα όπλα σου.

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD ( 720p, 1080i, 1080p). Ένα από τα πιο λεπτομερειακά παιχνίδια που έχω παίξει. Ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω λάθη στις λεπτομέρειες (βρήκα 2-3 όμως δυστυχώς) άλλα δεν τα προσέχεις καν. Τα χρώματα τέλεια συνδυασμένα μεταξύ τους και προσαρμοσμένα σε κάθε περιοχή δίνοντας έτσι μια φανταστική ατμόσφαιρα σε όλο το παιχνίδι όπου και αν είσαι!

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Core i5-750 2.66 GHz
  • AMD CPU (Processor): Phenom II X4 955
  • Nvidia CPU: GeForce GTX 460
  • AMD CPU: Radeon HD 5850 1024MB
  • RAM: 4 MB
  • OS: Win 7 64
  • DirectX: DX 11
  • HDD Space: 30 GB

Συμπερασματικά θα πω απλά ότι είναι ένα απίστευτο παιχνίδι που καταφέρνει να σε τραβήξει σε ένα νέο κόσμο και χάρις του τεράστιου Gameplay του θα σε απασχολήσει για πολλές μέρες.

Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου