Σελίδες

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Resistance 2

Το Resistance 2 ανήκει στην κατηγορία των First-Person Shooter. Εκδότης είναι η Sony Computer Entertainment και προγραμματιστής η Insomniac Games. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 28 Νοεμβρίου 2008 για Ps3. Έχει Single Player και Multiplayer-Co-Op και είναι 18+.


Single Player:
Ο πρωταγωνιστής είναι ο Nathan Hale. Σε αντίθεση με το 1ο Resistance ο αριθμός των όπλων που μπορείς να κουβαλάς μειώθηκε σε 2, όπως και ο αριθμός των χειροβομβίδων, προστέθηκαν όμως νέα όπλα όπως πχ το Marksman. Τα όπλα είναι ένας συνδυασμός μεταξύ όπλων του 1950 και των Allien. Αφαιρέθηκε και το Health Bar και προστέθηκε το Automatic Regenerative Health System. Οι εχθροί σου είναι οι Chimera, τα οποία στην αρχή ήταν άνθρωποι και εξαιτίας ενός Virus που ξέσπασε μολύνθηκαν και μεταμορφώθηκαν σε Chimeras. Chimeras είναι μια γενική κατηγορία, υπάρχουν πολλών ειδών Chimeras, μερικά είναι αυτά:

 Ως μέλος της ομάδας SRPA ο Nathan έχει μια αποστολή, να εξοντώσει τον εχθρό και να εξασφαλίσει την επιβίωση της ανθρωπότητας. Φτάνοντας στο Base είδαν ότι δέχονται επίθεση και το αεροσκάφος σου πέφτει. Καθώς επέζησες μόνο εσύ και ο Major Richard Blacke προσπαθείτε να βρείτε τον δρόμο σας στο επόμενο αεροσκάφος για να φύγετε. Στον δρόμο απελευθερώνεται τον Deadalus, ένα πολύ ισχυρό Chimera που θεωρείται ως επικεφαλής τους. Χωρίς να ξέρει ο Nathan το κακό που προκάλεσε, συνεχίζει τον δρόμο του για το αεροσκάφος...όμως ξέρει πως δεν ήταν η τελευταία φορά που τον είδε. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και μετά από ένα Τimeskip ο Natham παίρνει τον τίτλο του Leutnant και χάρις αυτού του δίνετε μια ομάδα 3 ατόμων. Ο Nathan ξεκινάει να ταξιδεύει σε πόλεις πολεμώντας τα Chimera και προσπαθώντας να κερδίσει στρατηγικά υπέρ ενεργοποιώντας συστήματα άμυνας και καταστρέφοντας τα πλοία τους. Έχοντας το νου του στην αποστολή του, ο Nathan αρνείται να πάει πίσω στην βάση για να πάρει τις ενέσεις του καθώς είναι και αυτός μολυσμένος με τον Ιό....και όσο πάει η κατάστασή του χειροτερεύει....

Multiplayer-Co-Op:

Το Multiplayer έχει 2 βασικές κατηγορίες, το Cooperative (Co-op) και το Competitive.

  • Cooperative: Είναι διάφορες αποστολές σε διάφορες πίστες και φιλοξενεί έως και 8 παίκτες. Οι Specter, δηλαδή εσείς οι παίκτες πολεμάτε εναντίον Chimeras και προχωράτε σταδιακά σε κάθε πίστα ολοκληρώνοντας Objectives. Όσο ποιο πολλοί παίκτες και όσο πιο μεγάλα τα Level, τόσο πιο δυνατοί οι εχθροί. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 3 Classes:
  1. Special Obs: Με λίγα λόγια κάτι σαν Sniper και παρέχουν σφαίρες στην ομάδα.
  2. Soldiers: Τα Tank της ομάδας και η πιο καταστροφική Class, χωρίς Special Obs όμως απλά άχρηστη.
  3. Medics: Η ονομασία τα λέει όλα.
  • Competitive: Φιλοξενεί έως και 60....ναι...60 παίκτες ταυτοχρόνος, μιλάμε το Lag θα βαράει νέα Records. Έχει 4 Modes: Team Deathmatch, Deathmatch, Core Control και Skrimish. Skrimish είναι ένα Squad Based Mode, διάφορε ομάδες παλεύουν εναντίον άλλα Squad Teams για την επίτευξη των Objective. Τα άλλα 3 δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση.
Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD(720p). Πολλές και διάφορες πίστες, αλλού δάσος, αλλού πόλη αλλά πάντα μια πολύ καλή ατμόσφαιρα και καλός σχεδιασμός.


Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στο δικό μου Ps3 γιατί ήταν μαζί με την συσκευή. Μπορώ ακόμα και μετά από πολλά χρόνια να πω πως ακόμα πιστεύω ότι ξεκίνησα με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Τώρα ίσως να μην είναι ΤΟ παιχνίδι, αλλά συνεχίζει να είναι ωραίο.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου