Σελίδες

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Gran Turismo 6

Το Gran Turismo 6 ανήκει στην κατηγορία των Racing Games. Εκδότης του παιχνιδιού είναι Sony Computer Entertainment και προγραμματιστής η Polyphony Digital. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις  6 Δεκεμβρίου 2013 και είναι αποκλειστικά για Playstation 3. Κατάλληλο από 3+ με Single Player,Co-Op και Multiplayer Mode.


Single Player:
Το Moto του παιχνιδιού είναι "Ο κόσμος είναι η πίστα σου", αυτό δεν σημαίνει πως οδηγάς μέσα σε χωράφια, σπίτια ή και στην θάλασσα, σημαίνει πως οι πίστες που σχεδιάστηκαν είχαν ως έμπνευση την πραγματικότητα και βασίζονται σε πραγματικά μέρη και όχι φανταστικά. Αξίζει να αναφέρω απευθείας ότι απαιτεί πραγματικά πολύ αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή σου (εμένα γύρω στα 15GB) οπότε αν έχεις σαν εμένα από τα πρώτα μοντέλα με 80GB θα πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες (κυλάει ένα δάκρυ για τα παιχνίδια που έσβησα γι αυτό). Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 1200 αυτοκίνητα που μπορείς να οδηγήσεις σε 76 διαφορετικές πίστες σε 33 μέρη του κόσμου. Το Career δεν θα έλεγα ότι άλλαξε, Έχει 6 βαθμίδες ξεκινώντας από Amateur, National B, National A, International B, International A και Super. Έχεις πάλι αστεράκια που πρέπει να μαζέψεις για να ξεκλειδώσεις το Lizenz που απαιτείται να κάνεις για να ανέβεις στην επόμενη βαθμίδα. Πέρα από αυτά έχει και Mission Race, Coffee Break και One Make που είναι μια επιπλέον απασχόληση (η ολοκλήρωσή τους δεν είναι υποχρεωτική).
The Menu.
Αυτό εδώ είναι το Menu που συναντάς μόλις μπεις.Έχεις και Log-in Bonus δηλαδή αν μπεις συνεχόμενα 5 μέρες έχεις 5 Log-In Bonus και παίρνεις +200% στα λεφτά που κερδίζεις από κάθε αγώνα. 1 Μέρα 120%, 2 Μέρες 140% και πάει λέγοντας. Τέρμα αριστερά είναι το Garage για να δεις όλα σου τα αμάξια, μετά είναι το Gallery όπου μπορείς να δεις τα Replay που αποθήκευσες ή τις φώτο που έβγαλες (μετά από κάθε αγώνα), Stats, Notifications και Gt Store που απαιτεί αληθινά λεφτά. Μετά είναι το Online για το οποίο θα μιλήσω αργότερα. Μετά τα Arcade Modes που είναι προσαρμοσμένα παιχνίδια (διαλέγεις εσύ πίστα, εσύ αντιπάλους, εσύ γύρους κτλ.). Μετά πάμε στο Career Mode το οποίο δεν θέλει βαθύτερη ανάλυση πέρα από το Red Bull X Challange το οποίο είναι κάτι καινούργιο (γνωστό όμως από το GT 5). Είναι....πως να το πω....απλά δύσκολο! Ξεκινάς με Cart και πας όλο πιο πολύ προς το διαστημόπλοιο...γιατί έλα τώρα...το λες εσύ αυτό εδώ απλά αμάξι;

Εγώ πάντως όχι! Όσο καλός οδηγός και να είσαι πίστεψέ με, αυτό είναι απλά τέρας και θα σε πάρει τουλάχιστον 10-20 λεπτά μέχρι να πάρεις 2 συνεχόμενες στροφές...επίσης την στροφή την παίρνεις χαλαρά με 250-300 km/h. Μετά είναι τα Cars που νταξ...παράδεισος απλά. Tuning and Maintenance το αμέσως επόμενο που φτιάχνεις λίγο τα αμάξια σου. Special Events που ανανεώνονται με τον χρόνο και τέλος κάποια Tools που δεν κοίταξα ποτέ η αλήθεια. Αυτά.

Multiplayer:
Δεν έπαιξα και πάρα πολύ γιατί ένα από τα μεγαλύτερα κακά σε τέτοια παιχνίδια είναι, πέρα από το Lag, η αδικία. Σχεδόν όλοι έχουν καλύτερα αμάξια από εσένα, οδηγάνε καλύτερα ή απλά δεν ακολουθούν τους κανόνες και σε χτυπάνε και περνάνε όλο ευθεία από χόρτα πράγμα που εγώ προσωπικά δεν βρίσκω διασκεδαστικό. Εάν όμως θες πραγματικά να περάσεις καλά με άλλους παίκτες σου προτείνω να ψάξεις για σοβαρούς ή απλά να παίζεις με φίλους. Υπάρχουν ατελείωτοι συνδυασμοί Lobby, άλλος έχει 5 πίστες, άλλος δεν έχει τι να κάνει όλη μέρα και βάζει την Nurburgring καμία 5 πίστες (η Νurburgring είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη πίστα). Αν θες το παιχνίδι να είναι δίκαιο καλύτερα κάνε ένα δικό σου Lobby με δικούς σου κανόνες και απλά διασκέδασέ το, είτε χάσεις είτε νικήσεις πέρνα καλά.

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p, 1080i, 1080p) και υποστηρίζει και 3D. Όπως έχουμε συνηθίσει από κάθε GT τα γραφικά είναι τέλεια και όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα όσο το πιθανόν πιθανό (πιθανόν πιθανό...περίεργο ακούγετε). Νιώθεις λες και όντως οδηγάς πραγματικά χάρης την ρεαλιστική τριβή των ροδών και από τις διάφορες όψεις που μπορείς να διαλέξεις καθώς οδηγάς. Εγώ προσωπικά οδηγάω με το Cockpit View, δηλαδή βλέπω το τιμόνι και από το τζάμι την πίστα όπως θα τα έβλεπα και κανονικά.


Φανταστικό παιχνίδι, πολλά αμάξια, όμορφα αμάξια, γρήγορα, άγρια, Classic, New, Modern αλλά παρόλο αυτά μην ξεχνάμε ότι είναι παιχνίδι και όταν οδηγάς στην πραγματικότητα άσε τα πολλά γκάζια και τις κόντρες, γιατί εκεί δεν έχει Save και Load, δεν δίνονται 2ες ευκαιρίες, σπανίως μόνο γι αυτό να οδηγάς προσεκτικά. Δες το αμάξι σαν χρήσιμο εργαλείο και όχι σαν απόδειξη μαγκιάς!


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου