Σελίδες

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Dragon's Dogma

Το Dragon's Dogma ανήκει στην κατηγορία των Action Role-Playing και Hack & Slash. Εκδότης και επίσης προγραμματιστής του παιχνιδιού είναι η Capcom. Πρώτο βγήκε στην αγορά στις 22 Μαΐου 2012 και τέλος στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 25 Μαΐου του 2012 για Ps3 και XBox 360. Κατάλληλο από 18+ με Single Player και Multiplayer Mode.


Single Player-Multiplayer:

Το Story πάει ως εξής: Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένα μικρό χωριουδάκι με ψαράδες, ως που μια μέρα εμφανίστηκε ένας πολύ πολύ γλυκός δράκος (πάτα εδώ) με προτίμηση ανθρώπινο κρέας και ψάρια και έκαψε το μισό χωριό. Σαν μάγκας εσύ τρέχεις στην μάχη παίρνοντας ένα σπαθί, βαράς 2 φορές τον αέρα και μια το πόδι του....μετά σου βγάζει την καρδία λέγοντας αρχαία δρακίσια λόγια και σε αφήνει κάτω και φεύγει. Εσύ για κάποιο λόγο δεν πεθαίνεις και ξεκινάς την περιπέτεια σου για να πάρεις πίσω την καρδιά σου. Ωραία ιστοριούλα ε; Σαν Role-Playing Game έχει Main και Side Quests που μπορείς κατά προτίμηση αναλόγως με τα κέφια σου να δώσεις δική σου προτεραιότητα σε όποια θες. Τα Side Quest είναι πάντα Optional οπότε ΑΝ θες τα κάνεις, εγώ πάντα προτείνω να τα κάνεις. Υπάρχει ένα μέρος που λέγετε Rift από το οποίο βρίσκεις συνοδούς για το ταξίδι σου και μπορείς να έχεις έως 3, οπότε το μέγιστο Party είναι 4 παίκτες. Πρόσβαση στο Rift έχεις μόνο μέσω αυτών των πετρών:
Rift Stone.
Και το ίδιο το Rift είναι κάπως έτσι:
Στο Rift απλά βρίσκεις νέα άτομα τα οποία τα κάνεις Hide, μερικές φορές έναντι ενός ποσού άλλες δωρεάν (δεν εννοώ πραγματικά λεφτά), άτομα για να σε βοηθάνε. Έχει αρκετά Classes και δίνει έτσι την δυνατότητα σε κάθε Gamer να βρει κάτι που θα του αρέσει. Θα πάρει πολύ ώρα να σου πω το καθένα αναλυτικά οπότε εύχομαι να σε βοηθήσει η παρακάτω εικόνα.
Το Invetar στην αρχή είναι ίσως λίγο δύσκολο να το καταλάβεις αλλά μετά από κάνα 10 λεπτό θα το κατανοήσεις καλά, επίσης έχεις ένα όριο στα πράγματα που μπορείς να κουβαλάς όπως πχ στο Skyrim. Εδώ όμως έχεις 4 στάδια βάρους, στο 1ο τρέχεις, στο 2ο λίγο πιο αργά, στο 3ο περπατάς λίγο γρήγορα και στο 4ο απλά χαιρετάς τα σαλιγκάρια όταν σε προσπερνάνε. Ο κόσμος είναι τεράστιος και κάθε γωνία κρύβει και κάτι διαφορετικό. Οι εχθροί σου είναι ανάλογα ευάλωτοι σε φωτιά, πάγο, φως και σκοτάδι, μάθε να συνδυάζεις σωστά το κάθε στοιχείο και θα είσαι πολύ πιο δυνατός. Υπάρχουν και μεγάλοι εχθροί που χρειάζονται τον χρόνο τους και στρατηγική για να τους νικήσεις:

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p, 1080i). Πολύ ωραία και λεπτομερειακά και το γεγονός ότι έχει ένα, στην πραγματικότητα βασισμένο, κύκλο ημέρας του δίνει μια πιο ρεαλιστική νότα (δηλ έχει μέρα και βράδυ).

Προσφέρει αρκετές ώρες απασχόλησης και στο τερματισμό ξεκινάς πάλι από την αρχή με την επιλογή να κρατήσεις ότι έχεις ή να χάσεις όλα τα Items σου. Το τέλος είναι πολύ ωραίο και γενικά το παιχνίδι από τα καλύτερα και πιο ευχάριστα που έπαιξα.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου