Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Vanquish


Το Vanquish ανήκει στην κατηγορία των Third-Person Shooter. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Sega και προγραμματιστής η Platinum Games. Βγήκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 26 Οκτωβρίου 2010 για Ps3 και XBox 360. Κατάλληλο από 18+ μόνο με Single Player.


Signle Player:
Ο χαρακτήρας που παίζεις είναι ο Sam. Στο κοντινό μέλλον η ανθρώπινος πληθυσμός αυξήθηκε τόσο γρήγορα που όλος ο κόσμος πολεμάει για τους τελευταίους πόρους και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσπαθώντας να ανακουφίσουν τα ενεργειακά προβλήματά τους, στέλνουν ένα διαστημικό σταθμό "O'Neill" που φιλοξενεί μια ηλιακής ενέργειας γεννήτρια για να τους παρέχει μια εναλλακτική πηγή ενέργειας. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ανατραπεί με πραξικόπημα από υπερ-εθνικιστικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται ως Order of the Russian Star, κατέλαβαν το διαστημικό σταθμό και κατάφεραν να προγραμματίσουν την γεννήτρια ηλιακής ενέργειας σε ένα κρουστικό κύμα της έκρηξης που καταστρέφει το Σαν Φρανσίσκο. Ο Victor Zaitsev απαιτεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα παραδοθεί αλλιώς η Νέα Υόρκη θα είναι ο επόμενος στόχος του. Για να μην τα πολυλογώ η Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φτιάχνει μια ειδική ομάδα, την DAPRA με τους καλύτερους στρατιώτες που διαθέτει, και εννοείται ότι ανήκεις και εσύ μέσα σε αυτήν. Εσύ όμως είσαι πιο μάγκας γιατί έχεις μια προχωρημένη σε τεχνολογία πανοπλία που εκτός από το να σε κάνει εμφανίσιμα πολύ γαμάτο σου δίνει και πολλά στρατηγικά πλεονεκτήματα. Σε κάνει πολύ δυνατό σε Melee, μπορείς όποτε θες να κάνεις Slow Motion για να στοχεύεις καλύτερα και έχεις Boost για να κινήσε γρήγορα στο πεδίο μάχης. Μέτα από κάθε Melee όμως, και αν χρησιμοποιείς για πολύ χρόνο το Slow Motion και Boost η πανοπλία σου υπερθερμαίνετε και χρειάζεται μερικά δεύτερα για να κρυώσει, επίσης αν τραυματιστείς πολύ μπαίνει αυτόματα σε Slow Motion για βοήθεια. Πολεμάς κυρίως εναντίον Robot και όλα είναι πιο μεγάλα από εσένα! Άλλα τα σκοτώνεις σαν να είναι μύγες, άλλα όμως χρειάζονται αρκετό κόπο και προσοχή.


Weapon System:
Το Weapon System είναι αρκετά απλό, μπορείς να έχει ταυτόχρονα 3 όπλα με το Blade System (έτσι λέγεται), ένα ελαφρύ, ένα μέτριο και ένα βαρύ όπλο. Εάν βρεις και σηκώσεις το ίδιο όπλο, ενώ έχεις γεμάτες σφαίρες, το αναβαθμίζεις. Αυτό έχει ως συνέπεια να παίρνει πιο πολλές σφαίρες, καλύτερο στόχο και σαφώς γίνεται πιο δυνατό. Πέρα από τα 3 όπλα έχεις και πάντα 2 ειδών χειρομβοβίδες. Μπορείς και να προστατεύεσαι πίσω από αντικείμενα με το Cover System.


Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p). Όταν πρωτοβγήκε ανυπομονούσα πως και πως να το παίξω, με είχε ενθουσιάσει πάρα πολύ και όταν τελικά το έπαιξα απλά το λάτρεψα, παρόλο που είναι αρκετά παλιό παιχνίδι νομίζω ότι πέρσι το είχα ξανανοικίασει, και τα γραφικά του είναι πολύ ωραία, εδικά αν σκεφτούμε πόσο παλιό είναι.

Ναι είναι παλιό παιχνίδι άλλα ανήκει στα καλύτερα που έχω παίξει, αν σου αρέσουν Shooter Games με προχωρημένη τεχνολογία πιστεύω θα σου αρέσει πολύ.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου