Σελίδες

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Dead Space

Το Dead Space ανήκει στην κατηγορία των Survival Horor και Third-Person Shooter. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Electronics Arts και προγραμματιστής Visceral Games. Βγήκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 24 Οκτωβρίου 2008 για Ps3, XBox 360 και Microsoft Windows. Είναι κατάλληλο από 18+ έχει μόνο Single Player.


Single Player:
Ο χαρακτήρας που παίζεις είναι ο μηχανικός Isaac Clarke. Ξεκινώντας το παιχνίδι παρουσιάζετε ήδη το 1ο πρόβλημα, πρέπει να πας σε ένα διαστημόπλοιο στο οποίο έγινε κάτι και χρειάζεται βοήθεια. Καθώς φτάνεις εκεί με την ομάδα σου καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά...η ομάδα του διαστημόπλοιου είναι άφαντη. Την στιγμή που εξετάζεται τι έγινε σε στέλνουν σε έναν διάδρομο να ενεργοποιήσεις μια συσκευή, ξαφνικά τρεμοπαίζουν τα φώτα και ενεργοποιείτε το Alarm και βλέπεις μέσα από το τζάμι στο απέναντι δωμάτιο πως εμφανίζονται ξαφνικά φοβερά τέρατα (τα Necromorph) και "παίζουν" με τους συνεργάτες σου...αν με πιάνεις. Βέβαια όμως κυνηγάνε και εσένα οπότε τρέχεις σαν χαζός μιας και ακόμα δεν έχεις το όπλο σου. Μετά από λίγα λεπτά βρίσκεις τελικά ένα όπλο και ξαφνικά αλλάζουν οι ρόλοι, συνήθως λένε ότι ο κυνηγημένος γίνεται κυνηγός, άλλα μην ξεγελιέσαι, παραμένεις να είσαι ο κυνηγημένος απλά είσαι λίγο πιο δύσκολος στόχος :Ρ. Και κάπως έτσι ξεκινάς να ψάχνεις μόνος σου ενδείξεις για να ανακαλύψεις τι έγινε. Καλό είναι να προχωράς αργά, σταθερά και προσεκτικά μέσα στις πίστες εφόσον οι εχθροί σου μπορεί να σε περιμένουν σε κάθε γωνία. Από την πρώτη πίστα παίρνεις το Stasis Module το οποίο είναι πάρα πολύ χρήσιμο αν ξες να το χρησιμοποιείς σωστά, ουσιαστικά παγώνει στον χρόνο εντός μιας περιοχής με μικρή ακτίνα βοηθώντας σε να ξεπεράσεις εμπόδια ή να παγώσεις ομάδες αντιπάλων για λίγο. Φοράς το RIG που είναι η πανοπλία σου και ο κύριος λόγος που επιζείς γιατί σου παρέχει όλα τα όπλα, προστασία, πληροφορίες για αντικείμενα όλων ειδών, οξυγόνο όπως και την ένδειξη ζωής.
Μπορείς να αγοράζεις όπλα και πανοπλίες από κατάστημα που έχει σε μερικές πίστες, όπως και να πουλάς πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD(720p). Είναι το 1 κομμάτι απο τα συνολικά 3 που έχουν βγει μέχρι στιγμής, οπότε τα γραφικά σε σχέση με τα άλλα 2 δεν είναι Top αλλά και ούτε άσχημα. Οι πίστες συνηθίζουν να είναι σκοτεινές και γεμάτες αίματα καθώς το Concept του παιχνιδιού είναι ο φόβος.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Pentium 4  2.8GHz
  • AMD CPU (Processor): Athlon 64 3000+
  • Nvidia CPU: GeForce 6800 GT
  • AMD CPU: Radeon X 1600
  • RAM: 1 GB
  • OS: Win Xp 32
  • DirectX: DX9
  • HDD Space: 8 GB
Προσωπικά δεν έτυχε να παίξω το 1ο κομμάτι γιατί ξεκίνησα αμέσος με το 2ο, αλλά από Walkthrough που είδα και διάφορα άλλα πιστεύω πως στις ακόλουθες μέρες θα το παίξω για να έχω συμπληρώσει 3/3. Η σειρά Dead Space είναι μοναδική ότι αφορά τον φόβο και τον τρόμο και κάνει την δουλειά της πάρα, μα πάρα πολύ καλά! Αν αντέχεις στα Thriller και στα Horor θα πρέπει να έχεις δοκιμάσει έστω 1 από τα 3 που έχουν βγάλει!


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου